Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH ..

wow, excited gile nak join segment ni
memandangkan aku baru je 18 tahun
that's mean baru habis sekolah
so, memory zaman sekolah masih kuat lagi


SEGMENT KENANG MASA SEKOLAH AMEIRA BINTI MOHD RASID :)

     Assalammualaikum. Aku meira. Sekolah dulu semua perempuan dekat SEKOLAH TUN FATIMAH. Kalau ikut pandangan aku ketika zaman jahiliah, aku rase susah nak coperate dengan perempuan ni. Mudah SENTAP. Macam aku la. Haha. Tapi kalau kawan aku jenis yang tak amik hati, aku ok je. Tapi aku memang nak duduk jauh sikit dari family. Haha. Macam best je sume benda kene buat sendiri. Tapi, budak STF tak macam perempuan lain. GANAS!! haha.

    Time form one, benda paling memalukan aku adalah, time first time nak start sekolah. Nama pun JUNIOR. So, pagi kene bangun awal.Pukul 4 aku dah dalam toilet. *satu hari je padahal. hari seterusnya bangun kol 5.Time pagi tu, aku dah siap2 aku lock la locker. Then terus keluar. Sekali perasan socks aku tak amik. Dalam locker. Bila nak pergi amik, aku baru perasan kunci dah tertinggal dalam locker. Haish! Kalau tak pakai, aku la formone paling gempak nanti. senior pun pakai socks. Tetiba seorang senior dalam dorm aku offer stokin die. Ceh, muka nampak baik hati, padahal dalam tak ikhlas langsung. Aku yang agak DUNGU masa tu, terima je la. Bila dah balik sekolah tu, aku dengan BANGGA pergi pulangkan socks yang aku dah pakai tu dekat die balik.SENGAL! Kakak tu tengok aku pun macam nak terkam je doh. haha. Aku pun bebal. Pergi pulangkan benda kotor tu buat ape. Wajib la die marah. Seminggu kakak tu ungkit cite pasal socks dia dan aku. siot je.

     The other year macam biase je. Tapi time form 5, aku rase aku kene balik ape yang aku dah buat padasenior tu. Tapi bukan pasal socks. Tapi pasal burger. Bile dah form 5, wajib la busy kan. STUDY SPM. *study la sangat. So nak makan pun kadang2 rase macam beban dan buang masa. Tetiba satu malam aku rasa lapar. Andkebetulan seorang FORM ONE STUDENT lalu. Aku mintak la tolong die belikan burger dekat kantin tu. Aku bagi RM5, baki die amik, sebagai upah. Sepanjang penantian tu, aku tersangatlah hope. Tapi........aku tunggu dari pukul 9, sampai 11.30, burgeraku tak sampai lagi. BENGONG. Mana burger aku? Tak pun, bagi la duet aku tu balik. Yang aku paling confius, BERANI GILE JUNIORS LAWAN SENIOR!

     

     Ni lah cerita seorang bekas pelajar yang baru sahaj menamatkan pembelajarannya. Kadang2 rindu jugak time2 macam ni. Tapi bile pikir pasal hidup dengan rules, rindu tu macam lenyap sekejap.


3 comments:

  1. cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

    http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  2. Pengalaman indah tu, hehe..
    Datang dari segmen abg ben.

    ReplyDelete